Kategorier
Vårnadstvist

Så håller man sig flytande under en vårdnadstvist

Att befinna sig i en vårdnadstvist kan vara ytterst påfrestande för en förälder. Det gäller att hitta sätt att koppla från stressen under en vårdnadstvist.

Ingen förälder vill hamna i en infekterad vårdnadstvist. Det tär inte bara på det egna psyket utan ofta även på barnet som hamnat mellan sina föräldrar. Ibland är dock en vårdnadstvist oundviklig. Kanske är den ena föräldern rent av skadlig för barnet. Självklart måste då den andra föräldern göra allt i sin makt för att skydda sitt barn.

För att orka med en vårdnadstvist är det viktigt att ta hand om sig själv och relationen till sitt barn. Att stanna upp och lyssna på vad kroppen behöver för att reda ut stressen som kan uppkomma kring en vårdnadstvist. Ingen mår bra av att strida kring sin rätt att ta hand om sitt eget barn och det är inte konstigt om kroppen reagerar med kraftiga stresspåslag.

Hitta egentid vid en vårdnadstvist

För att skydda sitt barn vid en vårdnadstvist är det viktigt att inte belasta det alltför mycket med ens egen stress eller oro. Sådant bör man diskutera med jämngamla eller andra vuxna närstående. Blir stressen allt för tuff att bära finns det ofta hjälp att få av psykologer eller kuratorer. Hjälp som kan göra det enklare att klara av att fungera normalt under en vårdnadstvist.

Det är också viktigt att hitta egentid under en vårdnadstvist för att få samla tankarna och klara av att se klart. Ibland räcker det med en lång promenad för att hämta ny energi och ork. Träning kan också vara ett klokt inslag i vardagen vid en vårdnadstvist. Kroppen mår bra av fysisk aktivitet då detta ger endorfiner och därav mer energi. Sist men inte minst bör man prioritera god nattsömn under en vårdnadstvist för att kunna tanka batterierna.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: vårdnadstvistt.se